неделя, 2 април 2023 г.

 Салата от червено цвекло и леща

 


Адаптирано от тук


Продукти за 2 порции:


Калории в 1 порция:  365 kcal

 

300 г. сварено червено цвекло, нарязано на кубчета

250 г. сварена леща (може и от консерва)

2-3 стръка зелен лук, нарязан

накълцан магданоз за сервиране

 

За дресинга:

 

 30 мл. зехтин

30 мл. лимонов сок

10-15 г. дижонска горчица

1 скилидка чесън, смачкана

1/2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

 


Червеното цвекло, лещата и зеленият лук се смесват в купа. 


В буркан се слагат всички съставки за дресинга и се разбиват интензивно до хомогенизиране.

Сосът се сипва в купата 


и всичко се разбърква. Салатата се поръсва с накълцан магданоз и се сервира.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...