вторник, 25 април 2023 г.

 Пиле с броколи по

китайски

 


Адаптирано от тук

 

Продукти за 4 порции: 

 

Калории в 1 порция: 325 kcal

 

600 г. обезкостени пилешки гърди без кожа

10 г. царевично нишесте

5 г. сол

 

За соса:

 

30 мл. оризов оцет

40 мл. тъмен соев сос

15 мл. кленов сироп

200 мл. пилешки или зеленчуков бульон

15 г. царевично нишесте

 

450 г. броколи накъсани на розички

30 мл. растителна мазнина

4 скилидки чесън (накълцани)

1 ч. л. накълцан корен джинджифил

 


Пилешкото филе се нарязва на малки хапки и се прехвърля в купа. Добавят се солта и царевичното нишесте 


и се разбърква.

Оставя се да престои 10 минути.

Всички съставки за соса се комбинират в купа и се разбъркват, за да се смесят добре.


В дълбок тиган се сипва 50 мл. вода и се оставя да заври. Прибавят се броколите и се готвят под капак, докато омекнат и водата се изпари (около 5-6 минути). Прехвърлят се в чиния.

В същият тиган се сипва мазнината и се оставя да загрее около минута.

Сипва се пилешкото месо, като се разпределя на един слой. 


Готви се около 4-5 минути и се обръща от другата страна. Запържва се още 4-5 минути до златисто.

Добавят се чесънът и джинджифилът 


и се разбърква около минута, за да освободят аромата си. Броколите се връщат в тигана, заедно с предварително разбъркания сос. 


Ястието се готви, докато сосът се сгъсти. 

Сервира се веднага със задушен ориз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...