Гръцки хляб със сирена- Tiropsomo
Продукти за 8 парчета:
Калории в 1 парче: 350 kcal
200 мл. топла вода
7 г. суха мая
10 г. захар
7 г. сол
30 мл. зехтин
350 г. брашно
150 г. сирене фета (бяло саламурено)
200 г. кашкавал (Чедър или Грюер)
В купа се смесват брашното, захарта, солта и сухата
мая. Добавят се водата и зехтинът и се замесва лепкаво тесто. Покрива се и се
оставя да втаса, докато удвои обема си.
Сиренето и кашкавалът се настъргват в чиния и се
смесват. Тава с
диаметър 28 см. се застила с хартия за печене. С намазнени ръце тестото се изважда от купата и се прехвърля в тавата, като се
разстила равномерно.
2/3 от настърганите сирена се поставят в центъра
След това тестото отново се притиска с пръсти, докато се получи кора с размерите на тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар