вторник, 16 април 2019 г.



Продукти:

2 краставици
1 с. л. микс от бял и черен сусам
перата на 1 стрък зелен лук

За дресинга:

2 с. л. сусамово олио
1 с. л. оризов оцет
1 с. л. соев сос
1 с. л. мед
1 ч. л. накълцан и смачкан с ножа пресен джинджифил
2 щипки едро смляно чили по желание
сол на вкус

Краставиците се нарязват спираловидно и се слагат в купа.
Продуктите за дресинга се смесват 



и се разбъркват добре.
Краставиците се поръсват с двата вида сусам и накълцаните пера зелен лук и се заливат с дресинга. 
Салатата се сервира веднага.



1 коментар:

  1. Много интересна и красива салата се е получила .В азиатски стил е, доста пикантна, но надявам се вкусна и свежа.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...