Продукти за форма с диаметър 20 см.:
220 г.
хрупкави какаови топчета
100 г.
сурови лешници
100 г.
подсладено кондензирано мляко
250 г.
рикота
10 г.
ванилена захар
За шоколадовата глазура:
80 г.
натурален шоколад
20 г. краве
масло
30 мл.
прясно мляко
Лешниците
се сипват в тава, покрита с хартия за печене.
Изпичат се в предварително
загрята на 150 градуса фурна за около 20 минути, като се разбъркват от време на
време.
Тортена
форма с диаметър 20 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват
с мазнина.
В купа се
смесват рикотата, кондензираното мляко
и ванилията
и се разбиват до
хомогенизиране.
Добавят се изстиналите лешници и зърнената закуска
и всичко се
разбърква добре.
Сипва се във формата и се притиска с лъжица, за да се
разпредели равномерно.
Прибира се
в хладилник за няколко часа.
За
глазурата, шоколадът и маслото се стапят на водна баня. Добавя се прясното
мляко и се бърка, докато се получи гладък крем.
Тортата се
изважда от формата и се прехвърля в подходяща чиния. Глазурата се разпределя
върху нея.
Десертът се прибира отново в хладилника, докато стегне. Декорира се лешници по желание и е готов за
сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар