четвъртък, 11 април 2019 г.



Продукти за форма с диаметър 20 см.:

220 г. хрупкави какаови топчета
100 г. сурови лешници
100 г. подсладено кондензирано мляко
250 г. рикота
10 г. ванилена захар

За шоколадовата глазура:

80 г. натурален шоколад
20 г. краве масло
30 мл. прясно мляко


Лешниците се сипват в тава, покрита с хартия за печене. 


Изпичат се в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 20 минути, като се разбъркват от време на време.
Тортена форма с диаметър 20 см. се застила с хартия за печене, а стените и се намазват с мазнина.
В купа се смесват рикотата, кондензираното мляко


и ванилията 


и се разбиват до хомогенизиране. 


Добавят се изстиналите лешници и зърнената закуска 


и всичко се разбърква добре. 


Сипва се във формата и се притиска с лъжица, за да се разпредели равномерно.


Прибира се в хладилник за няколко часа.
За глазурата, шоколадът и маслото се стапят на водна баня. Добавя се прясното мляко и се бърка, докато се получи гладък крем.

Тортата се изважда от формата и се прехвърля в подходяща чиния. Глазурата се разпределя върху нея. 


Десертът се прибира отново в хладилника, докато стегне. Декорира се лешници по желание и е готов за сервиране.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...