Продукти за бурканче от 300 г.:
100 г. листа от левурда
100 мл. качествен
зехтин
30 г. орехови ядки
20 г. мед
10-15 мл. ябълков оцет
сол на вкус
50 г. настърган пармезан
(по желание) - аз го пропуснах
Листата се измиват добре
и се подсушават. Дръжките се отстраняват. Нарязват се на едро
и се слагат в купата на блендера. Добавят се зехтина, ореховите ядки, пчелният мед, настъргания пармезан, ябълковият оцет и сол на вкус.
Всичко се пасира, докато се получи гъста каша.
Готовото песто се сипва в бурканче. Налива се 1 пръст зехтин, който ще консервира готовият продукт.
Пестото се съхранява в хладилник до 2 месеца.
и се слагат в купата на блендера. Добавят се зехтина, ореховите ядки, пчелният мед, настъргания пармезан, ябълковият оцет и сол на вкус.
Всичко се пасира, докато се получи гъста каша.
Готовото песто се сипва в бурканче. Налива се 1 пръст зехтин, който ще консервира готовият продукт.
Правя и аз подобно песто и е много вкусно и чудесна добавка към пролетното меню.Чудесно е и твоето песто Ил.
ОтговорИзтриванеХристос Воскресе ! Честити и благословени празнични дни !