Морковена торта със сладко от смокини и портокалови корички
Продукти:
За блата:
400 г. моркови
5 яйца
180 г. захар
10 г. ванилена захар
125 г. разтопено краве масло
200 г. брашно
5 г. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 ч. л. микс подправки за меденки (карамфил, джинджифил на прах, кардамон, индийско орехче, канела)
6-7 броя смокини от
сладко
За крема:
375 г. крема сирене
100 г. заквасена сметана
100 г. пудра захар
10 г. ванилена захар
настърганата кора на 1
портокал
Морковите се обелват и
се настъргват на ренде.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване.
Добавя се разтопеното масло
и се разбива на по-ниска скорост. Сместа ще се пресече,
но това не бива да ви притеснява. След добавяне на останалите продукти, всичко ще се коригира. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера, канелата, микса за меденки
и морковите.
Всичко се разбърква внимателно с шпатула. Накрая се добавят нарязаните на четвъртинки смокини.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване.
Добавя се разтопеното масло
и се разбива на по-ниска скорост. Сместа ще се пресече,
но това не бива да ви притеснява. След добавяне на останалите продукти, всичко ще се коригира. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера, канелата, микса за меденки
и морковите.
Всичко се разбърква внимателно с шпатула. Накрая се добавят нарязаните на четвъртинки смокини.
Тава с размери 23х33 см.
се застила с хартия за печене. Сипва се сместа и се заглажда.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.
В подходяща чиния се
поставя единя блат. Намазва се с крем. Слага се вторият блат и тортата се
измазва отгоре и в страни с останалия крем. Декорира се с портокалови корички
по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар