петък, 19 април 2019 г.

Морковена торта със сладко от смокини и портокалови корички





Продукти:

За блата:

400 г.  моркови
5 яйца
180 г. захар
10 г. ванилена захар
125 г. разтопено краве масло
200 г. брашно
5 г. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 ч. л. микс подправки за меденки (карамфил, джинджифил на прах, кардамон, индийско орехче, канела)
6-7 броя смокини от сладко

За крема:

375 г. крема сирене
100 г. заквасена сметана
100 г. пудра захар
10 г. ванилена захар
настърганата кора на 1 портокал


Морковите се обелват и се настъргват на ренде.



Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване. 



Добавя се разтопеното масло 



и се разбива на по-ниска скорост. Сместа ще се пресече, 



но това не бива да ви притеснява. След добавяне на останалите продукти, всичко ще се коригира. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера, канелата, микса за меденки 



и морковите. 



Всичко се разбърква внимателно с шпатула. Накрая се добавят нарязаните на четвъртинки смокини.



Тава с размери 23х33 см. се застила с хартия за печене. Сипва се сместа и се заглажда. 



Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути. 
За крема, продуктите се слагат в купа 



и се разбиват с тел до еднородност.
Блатът се разрязва напречно на две равни части. Краищата също се подрязват.



В подходяща чиния се поставя единя блат. Намазва се с крем. Слага се вторият блат и тортата се измазва отгоре и в страни с останалия крем. Декорира се с портокалови корички по желание.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...