събота, 8 юни 2019 г.




Адаптирано от тук

Продукти за около 1 литър сироп:

700 г. ягоди, почистени от дръжките
350 г. захар
10 мл. лимонов сок
700 мл. вода


Водата и захарта се сипват в тенджера и се варят на средна температура около 20 минути. 
През това време ягодите се пасират до гладкост 


и се добавят към врящият сироп. 


Варят се около 30 минути. 
Сместа се прецежда 


и горещият сироп се връща отново на котлона. Вари се още 20-30 минути. 
Добавя се лимоновият сок. 
Сиропът се оставя да изстине и се сипва в подходяща бутилка. Съхранява се в хладилник до 1 седмица.
Сиропът може да се приготви и в по-големи количества и още горещ да се затвори  плътно в стъклени бутилки.
Консумира се разреден с обикновена или газирана вода и кубчета лед.



1 коментар:

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...