неделя, 23 юни 2019 г.




Продукти за 3 порции:

3 броя пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
10 мл. олио за намазване

2 моркова
1 тиквичка
2 скилидки чесън
4 стръка мащерка
20 мл. олио
20 г. краве масло


Пилешките гърди се подправят със сол и черен пипер и се намазват с мазнина. Подреждат се в тава 



и се запичат в предварително затоплена на 220 градуса фурна за 10 минути.



Тиквичката и морковите се нарязват на тънки пръчици, а чесънът - на филийки.
В тиган се затоплят олиото и кравето масло. Добавят се нарязаните зеленчуци 



и се сотират, докато поомекнат. Подправят се със сол и черен пипер и стръкчетата мащерка. Оставят се на страна. 
Готовото месо се покрива с половината от зеленчуците, 



а върху тях се подрежда моцарелата. 



Тавата се връща във фурната и ястието се допича за 10-15 минути, до получаване на апетитен златист загар.



Пилешкото филе се сервира върху канапе от сотирани зеленчуци и стръкче мащерка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар