Прасковен веган тарт без печене
Продукти за форма с диаметър 28 см:
Продукти за форма с диаметър 28 см:
За основата:
250 г. пълнозърнести овесени ядки
25 г. елда
75 г. сурови лешници
30 мл. кленов сироп
60 г. кокосово масло
120 г. фурми без костилки - 12-14 броя
За крема:
400 г. зрели праскови
2 с. л. лимонов сок
400 мл. пълномаслено кокосово мляко
75 мл. кленов сироп
5 г. царевично нишесте
5 г. агар агар
Формата за тарт се намазва с кокосово
масло.
Овесените ядки, лешниците и елдата
се смилат в блендера на едро. Добавят се кленовият сироп, кокосовото масло и
фурмите и всичко се блендира, докато се получи консистенция на мокър пясък.
Сместа се сипва във формата, като се разпределя равномерно по дъното и по
стените. Притиска се с лъжица, за да се получи стабилна основа. Прибира се в
хладилника да стегне.
Прасковите се обелват и се нарязват
на парчета. Поливат се с лимонов сок и се пюрират.
Кокосовото мляко се сипва в малка
тенджерка заедно с пюрето от праскови и кленовият сироп. Добавят се царевичното
нишесте и агар агара. Сместа се оставя да заври и се вари 1 минута. Сваля се от
котлона и се прецежда. Сипва се върху охладената основа. Прибира се в
хладилника да стегне за няколко часа. Гарнира се с плодове по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар