петък, 26 юли 2019 г.

Прасковен веган тарт без печене

















Продукти за форма с диаметър 28 см:

За основата:

250 г. пълнозърнести овесени ядки
25 г. елда
75 г. сурови лешници
30 мл. кленов сироп
60 г. кокосово масло
120 г. фурми без костилки - 12-14 броя


За крема:

400 г. зрели праскови
2 с. л. лимонов сок
400 мл. пълномаслено кокосово мляко
75 мл. кленов сироп
5 г. царевично нишесте 
5 г. агар агар



Формата за тарт се намазва с кокосово масло. 
Овесените ядки, лешниците и елдата се смилат в блендера на едро. Добавят се кленовият сироп, кокосовото масло и фурмите и всичко се блендира, докато се получи консистенция на мокър пясък. Сместа се сипва във формата, като се разпределя равномерно по дъното и по стените. Притиска се с лъжица, за да се получи стабилна основа. Прибира се в хладилника да стегне.
Прасковите се обелват и се нарязват на парчета. Поливат се с лимонов сок и се пюрират.
Кокосовото мляко се сипва в малка тенджерка заедно с пюрето от праскови и кленовият сироп. Добавят се царевичното нишесте и агар агара. Сместа се оставя да заври и се вари 1 минута. Сваля се от котлона и се прецежда. Сипва се върху охладената основа. Прибира се в хладилника да стегне за няколко часа. Гарнира се с плодове по желание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...