понеделник, 29 юли 2019 г.

Печена царевица с пикантно масло




Продукти за 4 порции:

4 големи царевични кочана
60 г. меко краве масло
1/2-1 ч. л. едро смляно чили
1/2 ч. л. пушен червен пипер




Фурната се загрява на 200 градуса без вентилатор.
Царевицата се обелва и се почиства от царевичната коса. 



Мекото масло се смесва с подправките и се разбърква добре. 
Царевицата се намазва с пикантното масло, с помощта на четка. 



Всеки кочан се увива в алуминиево фолио. 



Царевицата се подрежда в тава и се пече 35-40 минути, докато омекне.
Така оформена, царевицата може да се изпече на барбекю, като се обръща от време на време.


 

2 коментара:

  1. Чудесна идея за печена пикантна царевица.Става много вкусна особено ако се гарнира и с печени на скара зеленчуци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Интересен и вкусен начин за приготвяне!

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...