сряда, 17 юли 2019 г.




Продукти за 10 броя:

 700 г. тиквички
200 г. сладка царевица от консерва
30 г. червен лук
100 г. брашно
1 яйце размер М
1/2 ч. л. сух чесън на прах
50 г. настъргано сирене чедър
5 г. сол
черен пипер на вкус

50-60 мл. олио за пържене

кисело мляко за сервиране


Тиквичките се настъргват на ренде. Посоляват се и се поставят в гевгир, за да се отцедят за 30 минути.



Притискат се няколко пъти с лъжица, докато водата се изцеди напълно. Прехвърлят се в купа. Добавят се останалите продукти (настърганият лук, 



царевицата, брашното, яйцето, солта, черният пипер, чесънът на прах и сиренето чедър). 



Всичко се разбърква добре.



В голям тиган се загрява малко количество от олиото. Изпичат се 10 тънки кюфтенца. Всяко кюфте се пече по 3-4 минути на страна, 



до златисто кафяво.



Сервират се топли, гарнирани с кисело мляко (по желание).




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...