Продукти за 10 броя:
700
г. тиквички
200
г. сладка царевица от консерва
30
г. червен лук
100
г. брашно
1
яйце размер М
1/2
ч. л. сух чесън на прах
50
г. настъргано сирене чедър
5
г. сол
черен
пипер на вкус
50-60
мл. олио за пържене
кисело
мляко за сервиране
Тиквичките се
настъргват на ренде. Посоляват се и се поставят в гевгир, за да се отцедят за
30 минути.
Притискат се няколко пъти с лъжица, докато водата се изцеди напълно. Прехвърлят се в купа. Добавят се останалите продукти (настърганият лук,
царевицата, брашното, яйцето, солта, черният пипер, чесънът на прах и сиренето чедър).
Всичко се разбърква добре.
Притискат се няколко пъти с лъжица, докато водата се изцеди напълно. Прехвърлят се в купа. Добавят се останалите продукти (настърганият лук,
царевицата, брашното, яйцето, солта, черният пипер, чесънът на прах и сиренето чедър).
Всичко се разбърква добре.
В голям тиган
се загрява малко количество от олиото. Изпичат се 10 тънки кюфтенца. Всяко
кюфте се пече по 3-4 минути на страна,
до златисто кафяво.
до златисто кафяво.
Сервират се
топли, гарнирани с кисело мляко (по желание).
Няма коментари:
Публикуване на коментар