вторник, 14 януари 2020 г.


Рецептата за този чуден кекс е от моята приятелка и кръстница, прекрасната Евгения Джуджева! 
Благодаря, Женя! 💝

Продукти:

4 яйца
250 г. захар
150 мл. олио
200 мл. прясно изцеден портокалов сок
350 г. брашно
10 г. бакпулвер
настърганата кора на 2 портокала
100 г. черен шоколад или шоколадови капки



Яйцата се разбиват със захарта, докато се разтопи напълно. Добавят се олиото, портокаловият фреш и настърганата портокалова кора и се разбиват до хомогенност с телена бъркалка. На порции се сипва пресято с бакпулвера брашно. Разбърква се. Накрая се прибавя нарязаният на парченца черен шоколад. Готовата смес се изсипва в кексова форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. 
Пече се в предварително затоплена на 170 градуса фурна, без вентилатор 45-50 минути. 

  
 

2 коментара:

  1. Или,
    страхотен е кекса, ще го изпробвам.Имам повод още тази седмица - за Атанасовден.Записвам рецептата, но сигурно и малко орехи ще добавя.За повече разкош.
    Спорна и здрава Нова 2020 година за цялото Ви семейство !

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...