Pihelshtayner e баварско ястие, което се приготвя от три вида месо -
свинско, телешко, говеждо и зеленчуци.
Супата e включена в златната колекция от 100-те
най-известни ястия от цял свят.
Аз ще приготвя ястието със свинско и телешко месо.
Адаптирано от тук
Продукти:
500 г. телешки шол - нарязан на едри
парчета
250 г. свинска плешка - нарязана на
едри парчета
2 стръка праз лук (350 г.) -
нарязани на шайби
2 глави кромид лук (300 г. ) -
нарязани на ситно
700 г. картофи - обелени и нарязани
на едри кубчета
300 г. моркови - нарязани на шайби
120 г. пащърнак - нарязан на шайби
100 г. корен от целина - нарязан на
кубчета
300 г. бяло зеле - нарязано на ситно
2-3 стръка целина - нарязани на
ситно
1 пипер - нарязан на ситно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. суха майорана
1 ч. л. семена кимион
1 ч. л. сушена мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
60-80 мл. олио
1 л. топла вода или бульон
(зеленчуков или телешки)
1 връзка магданоз - нарязан на ситно
В дълбока тенджера се загрява
мазнината. Добавя се телешкото и свинското месо
и се запържва от всички страни за около 7-8 минути. Прибавя се лукът
и се сотира за 3-4 минути, докато омекне. Сипват се сухите съставки (червен пипер, майорана, семена кимион и мащерка)
и се разбърква за минута, за да освободят аромата си.
Тенджерата се сваля от котлона и зеленчуците се подреждат на пластове върху месото (без да се бъркат).
Притискат се хубаво с ръка.
и се запържва от всички страни за около 7-8 минути. Прибавя се лукът
и се сотира за 3-4 минути, докато омекне. Сипват се сухите съставки (червен пипер, майорана, семена кимион и мащерка)
и се разбърква за минута, за да освободят аромата си.
Тенджерата се сваля от котлона и зеленчуците се подреждат на пластове върху месото (без да се бъркат).
Притискат се хубаво с ръка.
Към бульонът се прибавят сол, черен
пипер и дафиновият лист
и с него се заливат зеленчуците. Тенджерата се
похлупва с капак.
Ястието се вари на слаб огън 1 час и 30 минути. Ако е необходимо се долива още бульон. Аз не добавих, въпреки че имаше нужда.
След това ястието се поръсва с
накълцан магданоз и се сервира горещо.
Фантастична супа, много богата на вкус, бих опитала тази рецепта!
ОтговорИзтриване