неделя, 2 февруари 2020 г.

Млечна салата с кореноплодни зеленчуци



Продукти:

100 г. сурово червено цвекло
200 г. моркови
50 г. целина глава
1 скилида чесън
350 цедено кисело мляко Олимпус
125 г. крема сирене 
5 г. сол
30 мл. зехтин


Зеленчуците се обелват 


и се настъргват на ренде заедно с чесъна. Подправят се със сол и зехтин, 


разбъркват се 


и се оставят да престоят 20 минути. Добавят се цеденото кисело мляко и крема сиренето. 


Всичко се разбърква добре. 
Салатата се сервира поръсена с орехови ядки и струйка зехтин.



2 коментара:

  1. Или,
    прекрасна салата се е получила.Правила съм я , но без кисело мляко и крема сирене.
    Чудесна идея за зимната ни трапеза.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ели! Лека и успешна седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...