понеделник, 14 февруари 2022 г.

 Печена сьомга с доматено-медена коричка




Адаптирано от тук


Продукти за 4 порции:

 

700-800 г. филе от сьомга с кожата

 

За доматено-медената коричка:

 

40 г. доматено пюре

20 г. мед

1 ч. л. чесън на прах

1/2 ч. л. черен пипер

1/2 ч. л. сол

10 мл. зехтин

 

250 г. чери домати, нарязани на половинки

100 г. червена чушка калифорния, нарязана на едро

100 г. червен лук, нарязан на едро

20 мл. зехтин

 


Сьомгата се измива и се подсушава. Слага се в тавата за печене. В купа се смесват доматеното пюре, медът, чесънът, зехтинът, солта и пипера. С получената смес се намазва рибата. В същата купа от доматената смес се сипват доматите, чушката, лукът, зехтинът, сол и пипер на вкус и се разбъркват. Разпределят се в тавата около сьомгата. 

Рибата се пече в предварително загрята на 220 градуса с вентилатор около 20 минути, до получаване на тъмна коричка. Сервира се с варена паста или ориз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...