неделя, 6 февруари 2022 г.

Пилешка супа с орзо и лимон



Адаптирано от тук

Продукти:

 

700-800 г. пилешко филе без кожа

100 г. кромид лук, на кубчета

100 г. моркови, на кубчета

1 пръчка целина с листата, на кубчета

100 г. тиквичка (цукина), на кубчета

40 мл. зехтин или олио

2 скилидки чесън, накълцан

30 г. брашно

1500 мл. пилешки бульон

1/2 ч. л. италианска подправка (риган, босилек, майорана, розмарин и др.)

150 г. паста орзо

сол и черен пипер на вкус

1/3 връзка магданоз

сокът на 1 лимон

 


Пилешкото филе се слага в тенджера. Подправя се със сол и 4-5 зърна черен пипер и се вари на умерен огън до готовност. Отпенва се, а бульонът се прецежда. Месото се накъсва на парчета с желаната големина.

В тенджера се загрява мазнината. Добавят се лукът, морковите, целината и се задушават 5-6 минути. 

Прибавя се чесънът


и се разбърква за 30 секунди, за да освободи аромата си. Добавя се брашното 



и се бърка около минута, за да се запече. Сипва се бульонът. 


Прибавят се италианската подправка и пилешкото месо 


и супата се оставя да къкри под капак 15 минути. Добавят се тиквичката и пастата


и готвенето продължава още 15 минути, като се разбърква от време на време. Супата се подправя с лимоновият сок, магданозът, сол и черен пипер на вкус. 


Сервира се веднага с резенче лимон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...