Продукти:
700-800 г. пилешко филе без кожа
100 г. кромид лук, на кубчета
100 г. моркови, на кубчета
1 пръчка целина с листата, на кубчета
100 г. тиквичка (цукина), на кубчета
40 мл. зехтин или олио
2 скилидки чесън, накълцан
30 г. брашно
1500 мл. пилешки бульон
1/2 ч. л. италианска подправка (риган,
босилек, майорана, розмарин и др.)
150 г. паста орзо
сол и черен пипер на вкус
1/3 връзка магданоз
сокът на 1 лимон
Пилешкото филе се слага в тенджера.
Подправя се със сол и 4-5 зърна черен пипер и се вари на умерен огън до
готовност. Отпенва се, а бульонът се прецежда. Месото се накъсва на парчета с
желаната големина.
В тенджера се загрява мазнината. Добавят се лукът, морковите, целината и се задушават 5-6 минути.
Прибавя се чесънът
и се бърка около минута, за да се запече. Сипва се бульонът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар