Продукти за 4 порции:
8
яйца
30
г. краве масло
50
г. брашно
500
мл. горещо прясно мляко
2
жълтъка
1
ч. л. универсална подправка
сол
и черен пипер на вкус
настъргано
индийско орехче
перата
на 2 стръка зелен лук
червен
пипер за поръсване
Яйцата се
сваряват за около 10-12 минути.
В тиган се
сгорещява маслото. Сипва се брашното
и се запича до покафеняване (около
минута).
Добавя се горещото прясно мляко с разтворената универсална подправка в
него.
Бърка се енергично, за да не се образуват бучици. Сосът се подправя със
сол, черен пипер и индийско орехче. Жълтъците се разбиват добре и се добавят в
соса.
Бърка се, докато бешамелът се сгъсти.
Сосът се прехвърля в касерола.
Отгоре се подреждат нарязаните на половинки яйца. Ястието се поръсва с червен
пипер и накълцани на ситно пера зелен лук.
Не сме големи почитатели на соса Бешамел, но е толкова красиво това предястие.Страхотно изглежда.
ОтговорИзтриванеПоздрави !