четвъртък, 2 май 2019 г.




Продукти за 4 порции:

8 яйца

30 г. краве масло
50 г. брашно
500 мл. горещо прясно мляко
2 жълтъка
1 ч. л. универсална подправка
сол и черен пипер на вкус
настъргано индийско орехче

перата на 2 стръка зелен лук
червен пипер за поръсване



Яйцата се сваряват за около 10-12 минути. 
В тиган се сгорещява маслото. Сипва се брашното 


и се запича до покафеняване (около минута). 


Добавя се горещото прясно мляко с разтворената универсална подправка в него. 


Бърка се енергично, за да не се образуват бучици. Сосът се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Жълтъците се разбиват добре и се добавят в соса. 


Бърка се, докато бешамелът се сгъсти. 


Сосът се прехвърля в касерола. 


Отгоре се подреждат нарязаните на половинки яйца. Ястието се поръсва с червен пипер и накълцани на ситно пера зелен лук.




1 коментар:

  1. Не сме големи почитатели на соса Бешамел, но е толкова красиво това предястие.Страхотно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...