Продукти за 12 броя:
За тестото:
250 мл. топла вода
7 г. суха мая
5 г. захар
5 г. сол
70 мл. зехтин
~ 500 г. брашно
За пълнежа:
10 черни маслини без костилки - 30
г.
5-6 броя сушени домати в зехтин - 50
г.
3 с. л. сладка царевица от консерва
- 60 г.
1 червена чушка - 70 г.
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. сух риган
За намазване:
1 с. л. зехтин
2-3 щипки куркума
За поръсване:
1 с. л. черен кимион или сусам
Добавят се солта, зехтина
и останалото брашно
и се омесва мето тесто.
Оставя се да втаса на топло, докато си удвои обема.
и останалото брашно
и се омесва мето тесто.
Оставя се да втаса на топло, докато си удвои обема.
За плънката, маслините се нарязват
на едро, сушените домати - на ивички, пиперът на кубчета и магданозът - на
ситно. Слагат се в купа и се разбъркват.
Прибавят се към втасалото тесто
и месенето продължава, докато зеленчуковата смес се включи равномерно в тестото.
Прибавят се към втасалото тесто
и месенето продължава, докато зеленчуковата смес се включи равномерно в тестото.
С намазнени ръце се оформят 12 кръгли
хлебчета, които се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.
Поръсват се с черен кимион или
сусам.
Оставят се да втасат за 10 минути и се пекат в предварително затоплена на 180 градуса фурна (без вентилатор) 30-35 минути, до златисто кафяво.
Оставят се да втасат за 10 минути и се пекат в предварително затоплена на 180 градуса фурна (без вентилатор) 30-35 минути, до златисто кафяво.
И тази рецепта е много интересна.Бих я пробвала, но не с бяло брашно.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !