неделя, 20 октомври 2019 г.

Продукти за 25 квадратчета:

250 г. натурален шоколад
250 г. млечен шоколад
397 г. подсладено кондензирано мляко
120 г. сурови орехови ядки




Двата вида шоколад се смесват с кондензираното мляко в огнеупорен съд. Загряват се на водна баня, докато шоколадът се разтопи напълно. Добавят се нарязаните на половинки орехови ядки и всичко се разбърква добре.
Квадратна тава с размери 20х20 см. се покрива с пергаментова хартия. Шоколадовата смес се изсипва в нея и се заглажда. Тавата се прибира в хладилника за няколко часа, докато шоколадът се втвърди. 
Готовият фъдж се изважда от формата и се нарязва на 25 квадратчета (всяко с размери 4х4 см.) с помощта на остър нож.
Неустоимо шоколадово изкушение!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...