събота, 12 октомври 2019 г.


Продукти:

200 г. паста фарфале
125 г. моцарела, нарязана на кубчета
8-10 листенца пресен босилек

За дресинга:

1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. зехтин (може и зехтина от сушените домати)
1 скилидка чесън
1 с. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус



Панделките се сваряват в подсолена вода, според указанията на опаковката. Изплакват се със студена вода и се оцеждат добре. Сипват се в голяма купа. Добавят се кубчетата моцарела, нарязаните на ивички сушени домати и листенцата босилек. Разбъркват се.
В купичка се смесват съставките за дресинга и с него се полива салатата. Разбърква се отново и се сервира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...