Продукти:
200
г. паста фарфале
125
г. моцарела, нарязана на кубчета
8-10
листенца пресен босилек
100
г. сушени домати в зехтин
За дресинга:
1
с. л. балсамов оцет
1
с. л. зехтин (може и зехтина от сушените домати)
1
скилидка чесън
1
с. л. сух босилек
сол
и черен пипер на вкус
Панделките се
сваряват в подсолена вода, според указанията на опаковката. Изплакват се със
студена вода и се оцеждат добре. Сипват се в голяма купа. Добавят се кубчетата
моцарела, нарязаните на ивички сушени домати и листенцата босилек. Разбъркват
се.
В купичка се
смесват съставките за дресинга и с него се полива салатата. Разбърква се отново
и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар