Продукти:
1 кг.
картофи
1 глава
кромид лук
перата на
1 връзка зелен лук
3-4
скилидки чесън
7-8
средно големи яйца
100-120
мл. олио
1 с. л. пикантина
за супа
1 с. л.
сух риган
сол и
черен пипер на вкус
Картофите
и лукът се обелват и нарязват на малки кубчета.
В дълбок тиган се загрява мазнината. Прибавят се
нарязаните на ситно картофи и лук и се задушават 20-30 минути, докато омекнат.
Добавят се накълцаният пресен лук
и пресованият чесън и ястието се готви още 1-2 минути.
Готовите
зеленчуци се свалят от огъня, отцеждат се от мазнината и се слагат в
чиния.
Яйцата се разбиват добре, добавя се картофената смес и всичко се
разбърква до хомогенност.
В загрят тиган с диаметър 28-30 см., предварително намазан с
мазнина се изсипва сместа и се разпределя равномерно като се притиска добре.
След минута, две краищата на тортилята се заглаждат с помощта на дървена лъжица
без да се разбърква. Ястието се готви 6 - 7 минути на умерен огън и се обръща с
помощта на капак или чиния с размера на тигана. Тортилята се приплъзва
внимателно отново в тигана и се готви още 5-6 минути и от другата страна.
Готовото ястие се сервира в подходяща чиния. Може да се консумира
както топло, така и студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар