четвъртък, 6 август 2015 г.





Продукти:


1 кг. картофи
1 глава кромид лук
перата на 1 връзка зелен лук
3-4 скилидки чесън
7-8 средно големи яйца
100-120 мл. олио
1 с. л. пикантина за супа
1 с. л. сух риган

сол и черен пипер на вкус




Картофите и лукът се обелват и нарязват на малки кубчета.


Чесънът се обелва и пресова. Зелената част на лука се нарязва на ситно. 
В дълбок тиган се загрява мазнината. Прибавят се нарязаните на ситно картофи и лук и се задушават 20-30 минути, докато омекнат. Добавят се накълцаният пресен лук



и пресованият чесън и ястието се готви още 1-2 минути.
Готовите зеленчуци се свалят от огъня, отцеждат се от мазнината и се слагат в чиния. 



Яйцата се разбиват добре, добавя се картофената смес и всичко се разбърква до хомогенност.



В загрят тиган с диаметър 28-30 см., предварително намазан с мазнина се изсипва сместа и се разпределя равномерно като се притиска добре. След минута, две краищата на тортилята се заглаждат с помощта на дървена лъжица без да се разбърква. Ястието се готви 6 - 7 минути на умерен огън и се обръща с помощта на капак или чиния с размера на тигана. Тортилята се приплъзва внимателно отново в тигана и се готви още 5-6 минути и от другата страна.
Готовото ястие се сервира в подходяща чиния. Може да се консумира както топло, така и студено.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...