Пирог с плодове и бадемова коричка
Продукти:
За тестото:
100 г. меко краве масло
100 г. захар
10 г. ванилена захар
2 яйца
5 г. бакпулвер
150 г. брашно
За бадемовата коричка:
100 г. сурови бадеми
100 г. краве масло
100 г. захар
150 г. брашно
За пълнежа:
500 г. сини сливи
250 г. праскови
Маслото се разбива със захарта и ванилията на пухкав крем с помощта на телена бъркалка.
Бадемите се смилат в блендер.
Прасковите и сливите се почистват от костилките и се режат на малки парченца.
Тава със свалящ се борд с диаметър 28 см. се застила с хартия за печене. Сместа за тестото се изсипва в нея и се разстила с обратната страна на лъжица.
Върху него се разпределят плодовете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар