сряда, 19 август 2015 г.

Мъфини от бутер тесто, сирене рикота и конфитюр от сини сливи



















Идеята е взаимствана от  Тук

Продукти за 12 броя:

500-600 г. бутер тесто
250 г. сирене рикота
1 яйце
30 г. пудра захар
10 г. пшенично нишесте
12 с. л. конфитюр от сини сливи (или друг конфитюр по ваш избор) 

Пудра захар за поръсване


От бутер тестото се режат квадрати с размер 10х10 см., които се подреждат в гнездата на тава за мъфини (12 броя), така че ъглите да останат свободни и да стърчат навън.



Яйцето се разбива с тел и 1/2 от него се оставя за намазване на оформените мъфини. 
За плънката се смесват рикотата, пудрата захар, нишестето и другата 1/2 от разбитото яйце. Всичко се разбърква добре. Получената смес се разпределя с чаена лъжичка върху тестото.


Върху нея се разстила по 1 с. л. конфитюр от сини сливи.


Противоположните ъгли на тестото се свързват в центъра, като се притискат добре.


Така оформените мъфини се намазват с разбито яйце


и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна 20-25 минути до златисто кафяво.

Изваждат се върху решетка и след като се охладят за 15-20 минути се поръсват с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...