Фритата (дебел омлет) с пилешко филе, макарони и спанак
Продукти за 6 порции:
500 г. пилешко филе
400 г. пресен спанак или 250 г замразен
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
250 г. дребни макарони
8 яйца
120 г. кашкавал
40 мл. олио
20-30 г. краве масло
1 с. л. унисос
сол и черен пипер на вкус
Макароните се сваряват в подсолена вода, както е указано на опаковката и се отцеждат. Добавя се кравето масло и се разбърква, докато се разстопи.
Лукът се нарязва на ситно, посолява се и се пържи в олиото до омекване. Прибавя се нарязаното на кубчета пилешко филе, нарязаният на филийки чесън, унисосът, сол и черен пипер на вкус и се готви 7-8 минути.
Прибавят се макароните.
Яйцата се разбиват на пяна,
Няма коментари:
Публикуване на коментар