Колоритно лятно ястие с пипер и патладжан
2 патладжана ( 700-800 г.)
1 червена капия
4-5 зелени капии
3 домата ( 600 г.)
2-3 глави кромид лук ( 200 г.)
1 морков
5-6 скилидки чесън
100 мл. олио
1 ч. л. захар
1 1/2 с. л. брашно ( 30 г.)
1 ч. л. червен пипер ( 5 г.)
350-400 мл. гореща вода
сол на вкус
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. чубрица
1-2 щипки суха мащерка
1/2 връзка магданоз
2-3 глави кромид лук ( 200 г.)
1 морков
5-6 скилидки чесън
100 мл. олио
1 ч. л. захар
1 1/2 с. л. брашно ( 30 г.)
1 ч. л. червен пипер ( 5 г.)
350-400 мл. гореща вода
сол на вкус
1 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. чубрица
1-2 щипки суха мащерка
1/2 връзка магданоз
Патладжанът се реже на кубчета, посолява се и се оставя настрана за 30 минути, за да се отдели горчивият сок.
Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на ивици.
Лукът, чесънът и морковът се режат на дребно.
Измива се и се подсушава върху домакинска хартия.
Чушките се измиват, почистват се от семките и се режат на ивици.
Лукът, чесънът и морковът се режат на дребно.
В сгорещената мазнина се запържват нарязаните зеленчуци и се посоляват на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар