четвъртък, 6 август 2015 г.

Голяма палачинка със сирене














Продукти за 8-10 парчета:

2 яйца
250 мл. прясно мляко
120 г. брашно
1/2 ч. л. сол
30 мл. олио

150 г. сирене

Фурната се загрява на 180 градуса.
Продуктите за палачинковото тесто се смесват и разбиват до хомогенност.
Правоъгълна тава се застила с хартия за печене, намазва се с олиото и се слага във фурната за 2-3 минути, докато мазнината се сгорещи. Изсипва се тестото и се разстила равномерно.


Пече се до получаване на апетитен златист загар.


Горещата палачинка се поръсва с натрошено сирене


и се завива на руло.


Краищата се отрязват (те са за готвача),


за по добър вид и рулото се нарязва на парчета.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...