четвъртък, 6 август 2015 г.

Голяма палачинка със сирене















Продукти за 8-10 парчета:

2 яйца
250 мл. прясно мляко
120 г. брашно
1/2 ч. л. сол
30 мл. олио

150 г. сирене

Фурната се загрява на 180 градуса.
Продуктите за палачинковото тесто се смесват и разбиват до хомогенност.
Правоъгълна тава се застила с хартия за печене, намазва се с олиото и се слага във фурната за 2-3 минути, докато мазнината се сгорещи. Изсипва се тестото и се разстила равномерно.


Пече се до получаване на апетитен златист загар.


Горещата палачинка се поръсва с натрошено сирене


и се завива на руло.


Крайщата се отрязват (те са за готвача),


за по добър вид и рулото се нарязва на парчета.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...