сряда, 8 май 2019 г.



Продукти за 2-3 порции:

2 стръка зелен лук
2 връзки киселец
40 мл. олио
6 яйца
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване (по желание)


Киселецът се почиства от дръжките, измива се и се подсушава с кърпа или домакинска хартия.


В тиган се сгорещява мазнината. Добавя се нарязаният лук и се задушава за минута. 


Сипва се киселецът 


и се готви 2-3 минути, докато омекне и промени цвета си. 


Чукват се яйцата 


и леко се разбъркват, за да останат на по-едри парчета. Запържват се 3-5 минути, докато станат готови. 
Едно любимо ястие от детството ми, което приготвяше баба.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...