четвъртък, 30 май 2019 г.




Продукти за 2-3 порции:

500 г. свински шницели от бут
1 яйце
30 мл. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
~ 50 г. брашно
~ 50 г. галета
олио за пържене

За сосът:

20 г. краве масло
20 г. брашно
1 с. л. дижонска горчица
200 мл. гореща вода  + 1 ч. л. универсална подправка
черен пипер на вкус


Свинските шницели се подправят със сол и черен пипер и се изтъняват с чукче ако е нужно. 
Яйцето се смесва с прясното мляко в плитка купичка. Заделя се. В друга купа се смесват брашното със солта и черният пипер, а в трета купа се сипва галетата.


Шницелите се овалват в брашно, потапят се в яйчената смес, отново в брашно, след това в яйца и накрая се овалват в галета. Подреждат се върху хартия за печене и се оставят в хладилника за 30 минути.

За сосът - маслото се разтопява в касерола. Добавя се брашното и се запържва за 2 минути на средна температура. 


Прибавя се горчицата 


и се разбърква. Накрая се добавя горещият бульон и черен пипер на вкус. 


Оставя се да заври, като се бърка непрекъснато. Котлонът се намалява и сосът се оставя да къкри, докато достигне желаната гъстота.


Шницелите се изпържват в сгорещена мазнина, до готовност. 


Изваждат се върху домакинска хартия. Сервират се горещи, полети с ароматния горчичен сос и лимонов сок.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...