Продукти за 4 порции:
300
г. орзо
300
г. сварен нахут
50
мл. олио
3
големи скилидки чесън
1
ч. л. едро смляно чили
листата
на 2-3 клонки мащерка
150
г. сушени домати в зехтин (изцедени)
1/2
връзка магданоз
сол
и пипер на вкус
2
с. л. зехтин
настърган
пармезан
През това
време в тиган се сгорещява мазнината. Добавят се накълцаният чесън, едро
смляното чили и мащерката и се разбъркват за минута, докато освободят аромата
си.
Сипва се нахута
и се готви 3-4 минути.
Прибавя се свареното и отцедено орзо.
Разбърква се и тиганът се сваля от котлона.
Добавят се зехтина, сушените домати, накълцаният магданоз,
сол и черен пипер и се разбърква.
Ястието се сервира поръсено с настърган пармезан. Може да се консумира и топло и студено.
Сипва се нахута
и се готви 3-4 минути.
Прибавя се свареното и отцедено орзо.
Разбърква се и тиганът се сваля от котлона.
Добавят се зехтина, сушените домати, накълцаният магданоз,
сол и черен пипер и се разбърква.
Ястието се сервира поръсено с настърган пармезан. Може да се консумира и топло и студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар