сряда, 15 май 2019 г.


Продукти за 4 порции:

300 г. орзо
300 г. сварен нахут
50 мл. олио  
3 големи скилидки чесън
1 ч. л. едро смляно чили
листата на 2-3 клонки мащерка
150 г. сушени домати в зехтин (изцедени)
1/2 връзка магданоз
сол и пипер на вкус
2 с. л. зехтин
настърган пармезан



Орзото се сварява в подсолена вода 



според указанията на опаковката. 
През това време в тиган се сгорещява мазнината. Добавят се накълцаният чесън, едро смляното чили и мащерката и се разбъркват за минута, докато освободят аромата си. 



Сипва се нахута 



и се готви 3-4 минути. 



Прибавя се свареното и отцедено орзо. 



Разбърква се и тиганът се сваля от котлона.



Добавят се зехтина, сушените домати, накълцаният магданоз, 



сол и черен пипер и се разбърква. 



Ястието се сервира поръсено с настърган пармезан. Може да се консумира и топло и студено.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пепероната - Peperonata Италианско ястие от чушки, домати и каперси  Адаптирано от тук Продукти за 4 порции:   Калории в 1 порция:  158 kcal...