вторник, 26 октомври 2021 г.


Продукти:

 

100 г. сурова киноа

150 г. червен лук

250 г. моркови

2-3 скилидки чесън

200 г. домати

10-12 черни маслини без костилки

30 г. сушени домати

30 мл. зехтин

сол и черен пипер на вкус

листенца пресен босилек

 


Киноата се вари в 200 мл. подсолена вода 15-20 минути до готовност. Оставя се настрана. 

В зехтина се задушават ситно нарязаните лук и чесън и нарязаните на дребни кубчета моркови за около 10 минути. Подправят се със сол и черен пипер и се оставят леко да се охладят.

В купа се сипват сварената киноа, задушените зеленчуци, нарязаните на малки кубчета домати, нарязаните на ситно сушени домати и маслините и се разбъркват. Добавя се сол ако е нужно. 

Салатата се прехвърля в порционни чинии или купички, гарнира се с листенца пресен босилек и се сервира топла.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...