Продукти:
100 г.
сурова киноа
150 г.
червен лук
250 г.
моркови
2-3
скилидки чесън
200 г.
домати
10-12
черни маслини без костилки
30 г.
сушени домати
30 мл.
зехтин
сол и
черен пипер на вкус
листенца
пресен босилек
Киноата се вари в 200 мл.
подсолена вода 15-20 минути до готовност. Оставя се настрана.
В зехтина се задушават ситно
нарязаните лук и чесън и нарязаните на дребни кубчета моркови за около 10
минути. Подправят се със сол и черен пипер и се оставят леко да се охладят.
В купа се сипват сварената киноа,
задушените зеленчуци, нарязаните на малки кубчета домати, нарязаните на ситно
сушени домати и маслините и се разбъркват. Добавя се сол ако е нужно.
Салатата се прехвърля в порционни чинии или купички, гарнира се с листенца пресен босилек и се сервира топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар