Продукти:
2 кутии риба тон в собствен сос (отцедени) - 240 г.
3 стръка зелен лук
1 зелена чушка
1 малка краставица
1 пръчка селъри
2 твърдо сварени яйца
1 скилидка чесън (пресован)
За
дресинга:
120 г. майонеза (аз използвам Hellman's light)
1/2 ч. л. дижонска горчица
сокът на 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Краставицата
се обелва и се разрязва на две по дължина. С малка лъжичка се отстраняват
семките и след това се нарязва на малки кубчета. Чушките се почистват от
сърцевината и се нарязват на дребни кубчета. Зеленият лук се нарязва
напречно на фини пръчици. Стъблото селъри се нарязва на ивици по дължина и след
това на кубчета.
Яйцата
се обелват и се нарязват на кубчета.
В
купа се слагат нарязаните краставица, чушка, селъри, зелен лук, яйца,
пресованата скилидка чесън и добре отцедената риба тон. Добавят се съставките
за дресинга, предварително разбити добре и салатата се разбърква. Подправя се с
още сол и черен пипер при нужда.
Няма коментари:
Публикуване на коментар