неделя, 24 октомври 2021 г.

 Бананов кекс с кафе и чиа (Веган)


Продукти за това с размер 20х30 см.:

 

2 броя добре узрели банани ~ 350 г.

125 мл. приготвено кафе еспресо

20 г. семена чиа

60 г. кокосово масло

50 мл. кленов сироп

50 г. кафява захар

250 г. брашно

10 г. сода за хляб

щипка сол

1 ч. л. канела

есенция ванилия на вкус

10 капки органична есенция - кафе (по желание)

 


Семената чиа се накисват в горещото кафе за 10 минути. Добавя се есенцията кафе (по желание).


Бананите се обелват, намачкват се с вилица и се слагат в купа. 


Прибавя се кокосовото масло 


и се разбърква. Сипва се кафето с чиата 


и се разбърква. Добавя се кленовият сироп и кафявата захар 


и се разбърква. Сипват се брашното, содата за хляб и щипка сол 


и се разбърква. Накрая се прибавят канелата и ваниловата есенция 



и се разбърква. Сместа се сипва в тавичка, 


покрита с хартия за печене и намазана с масло и се заглажда.


Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) около 30-40 минути до готовност. 


Проверява се с клечка за зъби дали е изпечен добре отвътре. 

Оставя се да се охлади и се реже на малки квадрати. Сервира се с чаша ароматно кафе.

1 коментар:

  1. Радвам се, че попаднах на този страхотен блог. Сайтът го открих в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...