Гарнитура от задушени зеленчуци
Продукти:
200 г.
листа кейл (зелени и лилави)
1 глава
жълт лук
1 глава
червен лук
4
скилидки чесън
1 червена
чушка
1 зелена
или жълта чушка
2 големи
моркова
1 глава
броколи
40 мл.
зехтин
1 ч. л.
сух риган
сол и бял
пипер на вкус
Листата
кейл се почистват от дебелата жилка в средата. Измиват се, подсушават се и се
нарязват на едро. Лукът се нарязва на полумесеци, чушките на ивички, морковите
на тънки кръгчета под наклон, броколите се накъсват на розички, а чесънът се
реже на филийки. Зеленчуците (без листата кейл) се поставят в купа и се
овкусяват с половината зехтин, сол и бял пипер на вкус и сух риган. Разбъркват
се добре.
В дълбок тиган се загрява останалата мазнината. Сипват се зеленчуците и се сотират 5-6 минути, като се разбъркват от време на време. Добавят се листата кейл и готвенето продължава още 3-4 минути. Сервира се веднага.
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване