Продукти:
За кексовата смес:
200 г. брашно
5 г. бакпулвер
2 щипки сол
110 г. меко краве
масло
200 г. захар
2 яйца
10 г. ванилена захар
60 г. кисело мляко
700 г. почистени от
костилките добре узрели вишни
За маслените трохи:
60 г. меко масло
100 г. брашно
150 г. захар
2 щипки сол
1 ч. л. канелена захар
За кексовата смес маслото се разбива със захарта на пухкав крем.
Прибавят се яйцата едно по едно, ванилията, солта и киселото мляко и всичко се
разбива до хомогенност.
В купа се пресяват брашното и бакпулвера и се прибавят на части
към маслено-яйчената смес, като се бърка на ниска степен с миксера. Получава се
гъсто тесто.
Сместа се изсипва в тава с диаметър 26 см.,
предварително застлана с хартия за печене и се разстила с обратната страна на лъжица.
За маслените трохи всички съставки се смесват
и се разпределят върху вишните.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна
около 1 час, докато стане златист.
Оставя се да отлежи поне 24
часа преди консумация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар