Пържен черен
дроб върху канапе от лук
Продукти:
500 г. свински черен дроб
брашно за овалване
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
500 г. кромид лук, нарязан на полумесеци
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
Черният дроб се нарязва на парчета, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещената мазнина до готовност.
Изваждат се в чиния и едва тогава се подправят със сол и черен пипер на вкус.
В останалата в тигана мазнина се слага нарязаният на полумесеци кромид лук, посолява се и се пържи около 10 минути, докато омекне. Прибавя се червеният пипер, запържва се за 25-30 секунди и се отстранява от огъня.
В чиния за сервиране се оформя канапе от изпърженият лук. Върху него се подреждат парченцата черен дроб и няколко стръкчета прясна мащерка за декорация. Ястието се сервира топло с чаша червено вино!
Няма коментари:
Публикуване на коментар