Печено брюкселско зеле
Адаптирано от тук.
Продукти:
1 кг. брюкселско зеле
1 с. л. универсална подправка
2 скилидки чесън
3 с. л. балсамов оцет
настърганата кора на 1/2 лимон
50 мл. олио
20 г. краве масло
сокът на 1/2 лимон
Брюкселското зеле се почиства от външните листа и се реже на половинки. Овкусява се с универсалната подправка, накълцаният чесън, лимоновата кора и балсамовият оцет. Полива се с олиото и всичко се разбърква добре. Прехвърля се в подходяща тава за печене, а отгоре се подреждат парченца масло.
Ястието се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна 20-25 минути. Поднася се полято с прясно изцеден лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар