Салата айсберг с дресинг от авокадо и крутони
Продукти за 4 порции:
1 салата айсберг
1 голям домат
1 краставица
2-3 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
2 твърдо сварени и
охладени яйца
къдрав магданоз за
декорация
За дресинга:
1 голямо
добре узряло авокадо
прясно
изцеден лимонов сок на вкус
50 мл.
зехтин
сол на вкус
50 - 100 мл.
вода за разреждане на дресинга ако ви се струва гъст
За крутоните:
1 1/2 филии
бял хляб
20-30 мл.
зехтин
1 пресована
скилидка чесън
сол и сух
риган на вкус
Айсбергът се накъсва на едри парчета. Доматът се нарязва на кубчета, а краставицата на четвъртинки. Лукът и магданозът се наситняват. Всичко се разбърква добре и се прехвърля в чиния за сервиране.
За дресинга всички продукти се смесват и пасират до получаване на еднородна смес.
За крутоните хлябът се реже на кубчета. Зехтинът се сипва в тава и се разстила по дъното й. Сипват се хлебните кубчета, посоляват се, поръсват се със сухият риган и пресованият чесън, и се разбъркват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на равномерен златист загар.
Върху салатата се разпределят дресинга, крутоните и нарязаните на четвъртинки яйца. Украсява се със стръкчета къдрав магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар