събота, 11 април 2015 г.

 




Продукти:

За тестото:

150 мл. топла вода
280 - 300 г. брашно
2 с. л. олио
½ ч. л. сол
½ ч. л. бакпулвер
¼ ч. л. сода за хляб



За пълнежа:

500 г. пресен спанак
1 връзка зелен лук
3 стръка пресен чесън
3 сурови яйца
8 сварени яйца
50 мл. олио
200 г. сирене


200 г. моцарела за пица за гарниране

















От продуктите се омесва меко и еластично тесто, което се оставя да престои 15 минути.
Форма за пай или малка тавичка се намазва с масло и поръсва с брашно. Тестото се разстила в нея като се оформя борд, висок 2-3 см. Надупчва се с вилица и се пече в загрята на 180 градуса фурна до порозовяване.
Спанакът се измива и се почиства от дръжките.
В мазнината се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и спанак.

След 10-ина минути тиганът се сваля от огъня и се добавят натрошеното сирене и суровите яйца. Сместа се  разбърква и охлажда за 5 -6 минути. Изсипва се върху изпечената тестена коричка. Сварените яйца се подреждат във формата на венец и се притискат добре, за да потънат в плънката. Ястието се пече 20 минути в предварително загрята на 180 – 200 градуса фурна, след което се изважда, поръсва се с накъсаната моцарела и се допича до получаването на апетитна златиста коричка. Изважда се от фурната и се охлажда за 20-30 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...