четвъртък, 23 април 2015 г.

Крехки свински вратни пържоли






Продукти за 6 порции:

6 дебели вратни пъжоли без кост
50 г. краве масло
20 мл.олио
4 необелени скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
1/4 ч. л. мащерка
1/4 ч. л. кимион


Месото се овкусява със солта и подправките и се начуква леко с чукче.
В тиган се сгорещяват маслото и олиото. Добавят се леко смачканите скилидки чесън. Щом чесънът покафенее се изважда и в овкусената мазнина се изпържва месото до златисто и от двете страни.
Пържолите се прехвърлят в тавичка заедно с мазнината и се допичат още 10 минути в загрята на 220-230 градуса фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...