Пиле „Уелингтън"
Продукти за 4 броя:
1 пакет бутер тесто Белла – 800 г.
За пълнежа:
400 г. пилешко бонфиле
3- 4 с.л. олио
4 средни по големина кисели краставички
200 г. мариновани гъби
100 г. кашкавал
4 триъгълничета натурално топено сирене
1 разбито яйце за намазване
Пилешкото месо се овкусява със сол, черен пипер и къри и се запържва в сгорещената мазнината до златисто. Оставя се на страна да се охлади.
От бутер тестото се оформят 4 правоъгълника. В единят им край се поставят краставичките, нарязани на филийки като се оставят поне 2-3см от краищата. Върху краставичките се разпределят гъбите, пилешкото, кашкавалът и топеното сиренце. Плънката се захлупва от всички страни с тесто, като крайщата се прищъпват и „уелингтъните ”се намазват с разбитото яйце.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар