вторник, 7 април 2015 г.


Пиле „Уелингтън"








Продукти за 4 броя:

1 пакет бутер тесто Белла – 800 г.

За пълнежа:

400 г. пилешко бонфиле
3- 4 с.л. олио
4 средни по големина кисели краставички
200 г. мариновани гъби
100 г. кашкавал
4 триъгълничета натурално топено сирене 


1 разбито яйце за намазване

Пилешкото месо се овкусява със сол, черен пипер и къри и се запържва в сгорещената мазнината до златисто. Оставя се на страна да се охлади.

От бутер тестото се оформят 4 правоъгълника. В единят им край се поставят краставичките, нарязани на филийки като се оставят поне 2-3см от краищата. Върху краставичките се разпределят гъбите, пилешкото, кашкавалът и топеното сиренце. Плънката се захлупва от всички страни с тесто, като крайщата се прищъпват и „уелингтъните ”се намазват с разбитото яйце. 
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор до готовност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...