четвъртък, 2 април 2015 г.


Свински джолан с картофи






Продукти:

1000 - 1200 г. свински джолан, нарязан на порции

800 - 1000 г. картофи

8 -10 броя цели глави български чесън

1 голям морков

3 - 4 глави кромид лук

50 мл. олио

сол и черен пипер на вкус

чубрица, риган и мащерка на вкус

1 ч. л. червен пипер 


Джоланът се залива със студена вода, посолява се и се сварява в тенджера под налягане до полуготовност. Бульонът се прецежда и се запазва част от него. В тава се нарязват всички зеленчуци на едро. Овкусяват се с подправките и олиото. Разбъркват се добре. Върху тях се подреждат парчетата джолан. Ястието се посолява и подправя с черен пипер, покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загряна на 200 градуса фурна за 30-40 минути. След това фолиото се отстранява и печенето продължава още 25-30 минути на 150-160 градуса, като се полива няколко пъти с по 5-6 супени лъжици от бульона до получанане на златист загар.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...