Свински джолан с картофи
Продукти:
1000 - 1200 г. свински джолан, нарязан на порции
800 - 1000 г. картофи
8 -10 броя цели глави български чесън
1 голям морков
3 - 4 глави кромид лук
50 мл. олио
сол и черен пипер на вкус
чубрица, риган и мащерка на вкус
1 ч. л. червен пипер
Джоланът се залива със студена вода, посолява се и се сварява в тенджера под налягане до полуготовност. Бульонът се прецежда и се запазва част от него. В тава се нарязват всички зеленчуци на едро. Овкусяват се с подправките и олиото. Разбъркват се добре. Върху тях се подреждат парчетата джолан. Ястието се посолява и подправя с черен пипер, покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загряна на 200 градуса фурна за 30-40 минути. След това фолиото се отстранява и печенето продължава още 25-30 минути на 150-160 градуса, като се полива няколко пъти с по 5-6 супени лъжици от бульона до получанане на златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар