Източник тук
Продукти:
300 г. картофи
250 г. шунка
5 яйца
150 г. праз лук или
кромид
150 г. настъргани
моркови
20 мл. мазнина
400 г. майонеза
За декориране:
Зелени маслини, маслини
каламата, черни маслини
перата на две връзки
зелен лук
Картофите се
измиват и се сваряват в подсолена вода. Оставят се да изстинат, обелват се и се
настъргват на едро ренде.
Сварените яйца се
разделят на белтъци и жълтъци и се настъргват на ренде в отделни чинии.
Шунката се нарязва на
малки кубчета.
Праз лукът (кромидът) се
нарязват на дребно и заедно с настърганият морков се задушават в сгорещената
мазнина за 10 минути на умерен огън. Подправят се със сол и черен пипер.
В подходяща чиния се
сипват картофите и се разстилат с лъжица във формата на яйце. Подправят се със
сол и черен пипер и се намазват с майонеза.
Отгоре се слага
нарязаната шунка, поръсва се с черен пипер и се маже с майонеза.
Следват настърганите
жълтъци, които се посоляват и се мажат с тънък слой майонеза.
Върху жълтъците се
сипват сотираните моркови и лук и се намазват с малко майонеза.
Най-отгоре се
разпределят настърганите белтъци и с тях се покрива всичко, като се оформя
яйцето. Салатата отстрани се окантява с нарязаните пера зелен лук, а отгоре се
украсява с маслините.
Няма коментари:
Публикуване на коментар