Моркови
по корейски
700 г. моркови
50 мл. зехтин
2-3 ч. л. ябълков оцет
смлян кориандър - на вкус
1 щипка едро смляно чили
3-4 скилидки пресован чесън
сурови тиквени семки за гарниране
Морковите
се настъргват на дълги и тънки пръчици. Добавят се едро смляното чили и кориандъра.
Всичко се разбърква и се оставя да престои 20 - 30 минути.
Зехтинът
се загрява добре и с него се заливат морковите. Прибавя се солта, счуканият
чесън и оцета и всичко се размесва добре. Салатата се оставя за 3-4 часа в
хладилника и е готова за консумация. При поднасяне се гарнира със сурови
тиквени семки и резен лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар