Пълнено хлебче
Продукти:
1 кръгло хлебче - 500 г.
50 г. кашкавал (нарязан на малки правоъгълничета)
50 г. сирене (нарязано на малки парченца)
1 топка моцарела - 125 г.( нарязана на полумесеци)
2 домата по 100 г. (нарязани на полумесеци)
1 малка глава червен лук (нарязана на полумесеци)
60 г. разтопено краве масло
2 стръка пресен чесън (нарязан на ситно)
сол и сух риган на вкус
30 мл. зехтин за поливане
алуминиево фолио
Хлебчето се нарязва първо на филийки без да се прерязва до долу. След това се прерязва и перпендикулярно, така че да се получат квадратчета.
От алуминиевото фолио се оформя легло, в което се поставя хляба.
Към стопеното чисто масло се добавят накълцаният пресен чесън, риган и сол. С лъжичка се добавя маслото между хлебните разрези. Нарязаните продукти се разпределят по процепите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар