четвъртък, 30 април 2015 г.

Пълнено хлебче



















Продукти:

1 кръгло хлебче - 500 г.
50 г. кашкавал (нарязан на малки правоъгълничета)
50 г. сирене  (нарязано на малки парченца)
1 топка моцарела - 125 г.( нарязана на полумесеци)
2  домата по 100 г. (нарязани на полумесеци)
1 малка глава червен лук  (нарязана на полумесеци)
60 г. разтопено краве масло
2 стръка пресен чесън (нарязан на ситно)
сол и сух риган на вкус
30 мл. зехтин за поливане
алуминиево фолио


Хлебчето се нарязва първо на филийки без да се прерязва до долу. След това се прерязва и перпендикулярно, така че да се получат квадратчета.

От алуминиевото фолио се оформя легло, в което се поставя хляба.
Към стопеното чисто масло се добавят  накълцаният пресен чесън, риган и сол. С лъжичка се добавя  маслото между  хлебните разрези. Нарязаните продукти се разпределят по процепите.








Така оформеното хлебче се поръсва със сол и сух риган и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен златист загар.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...