Терин с печени червени чушки
Продукти:
900 г. печени червени чушки (16-18 броя)
За плънката:
200 г. натрошено сирене
200 г. извара
6 сурови яйца
60 г. настърган кашкавал
3-4 пресовани скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
4 твърдо сварени яйца.
олио за намазване
Продълговата форма за терин се намазва с мазнина. Дъното и стените й се покриват с разполовените червени чушки, като краищата им се оставят да стърчат 2-3 см. извън формата.
Продуктите за плънката се смесват и половината от нея се сипва върху чушките. Заглажда се.
Подрежда се 1 пласт от чушки и върху него се изсипва останалата плънка.
Сварените яйца се увиват в чушка и се потапят в горния слой плънка. Отгоре се подреждат още чушки. Стърчащите краища се загъват навътре и се намазват с мазнина.
Ястието се пече на 180 градуса с вентилатор до готовност. Охлажда се добре и се обръща в подходяща чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар