четвъртък, 9 април 2015 г.


Боб със свински джолан в глинен съд






500 г. зрял фасул
1 кг. свински джолан без кост
1 глава кромид лук
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 голям морков
1 червена чушка
½ връзка магданоз
70-80 мл. олио
2 ч. л. доматено пюре
2 ч. л. червен пипер
сух джоджен
сол на вкус

Зрелият фасул се накисва в гореща вода за 1 час. Слага се да заври, прецежда се и се прехвърля в глинения съд. Джоланът се поставя в тенджера под налягане, залива се със студена вода, посолява се и се вари  до полуготовност.
Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават в мазнината и малко вода за 10 минути на слаб огън. Накрая се добавя наситненият магданоз.
Зеленчуците и месото  се слагат при боба в глинения гювеч и се заливат с прецеденият бульон. Течността трябва да покрие добре всички продукти. Прибавя се червеният пипер и всичко се разбърква. Гювечът се слага в студена фурна и се пече на 160-170 градуса около 3 часа. Ако е необходимо се долива още бульон. Малко преди ястието да се извади от фурната се добавя доматеното пюре, джодженът и се посолява на вкус. Гювечът се връща във фурната без капак и се готви още 15 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Чийзкейк с Ferrero Rocher и Nutella Продукти за форма с диаметър 22-23 см.:   За бисквитената основа:   300 г. бисквити 150 г. р...