Панирани пилешки гърди с хлебни трохи
Продукти за 4 порции:
2 броя пилешко филе пеперуда (900-1000 г.)
сол и черен пипер на вкус
къри на вкус
4 яйца + 1/4 ч. л. чесън на гранули
4 - 5 филии сух хляб
4 - 5 с. л. галета
2 -3 с. л. сусам
7 - 8 с. л. брашно
олио за пържене
От едно филе пеперуда се оформят 4 парчета. Подправят се със сол, черен пипер и къри и леко се начукват с чукче.
Яйцата за панировката се разбиват добре, добавя се чесъна и сол на вкус.
Хлябът се смила в блендер и се смесва с галетата
(съотношението хлебни трохи - галета трябва да е 2:1).
Брашното се сипва в отделен съд.
Олиото се загрява до готовност. Пилешките филета се овалват първо в брашното, после в яйцата, след това в хлебните трохи и галетата и отново в яйцата. Пържат се в сгорещената мазнина до златисто, след което се отцеждат върху домакинска хартия. Поднасят се поляти с прясно изцеден лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар