неделя, 31 май 2015 г.

Картошки - гармошки или картофки - акордеон





Продукти:

8 еднакви по големина картофа
200 г. нетлъст бекон
сол и черен пипер на вкус
80 мл. олио
20 - 30 г. разтопено краве масло
1 - 2 скилидки чесън ( пресовани )
1/4 ч. л. сух розмарин 
стръкче пресен розмарин за декорация 

Суровите картофи се обелват, правят се разрези на разстояние 1 см., като не се стига до края. В разрезите се поставят резени бекон. 



Картофите се поръсват със сол, черен пипер и сух розмарин, поливат се с олио и се завиват един по един   в алуминиево фолио.
Подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна 45 - 55 минути. Времето на готвене зависи от големината на картофите. 
Десет минути преди края на печенето, фолиото се разтваря,


картофите се поливат с овкусеното с чесъна масло и се допичат до готовност.




Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравословни бисквити от 4 съставки (без брашно и рафинирана захар)   Адаптирано от тук   Продукти за 9 броя:   Калории в 1 брой...