неделя, 3 май 2015 г.
























Идеята за приготвянето на този лесен и много вкусен сладкиш е взаимствана от тук.




Продукти:


За блата:
3 яйца
200 г. захар
70 мл. прясно мляко
100 мл. олио
200 г. брашно
30 г. какао
10 г. бакпулвер
1 ампула ромова есенция
10 г. ванилена захар
1 щипка сол

За крема:


2 пакета пудинг ванилия с варене на д-р Йоткер
100 г. захар
1 л. прясно мляко


За сиропа: 


100 мл. вода
100 г. захар
1/2 ампула ромова есенция


С миксер се разбиват яйцата със захарта и щипка сол. Добавят се олиото, прясното мляко, ванилията и ромовата есенция.
Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват и се прибавят към сместа. Всичко се разбърква добре. Получената кексова смес се изсипва в намазнена и набрашнена правоъгълна тавичка (27см.х 17см.) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
 Оставя се да се охлади.

Кремът се приготвя както е указано на опаковката.

С помоща на уред за почистване на ябълки се правят дупки в блата на разстояние 2 см.




Водата и захарта за сиропа се кипват. Добавя се ромовата есенция и блатът се сиропира с горещият сироп. 
Кремът се приготвя както е указано на опаковката и още горещ се излива  върху блата,  като се заглажда добре. Отгоре се разпределат натрошените цилиндърчета от блата.






Сладкишът се оставя да престои един ден в хладилник преди да се сервира.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кашкавалени  соленки   Адаптирано от  тук      Продукти:   100 г. меко краве масло 200 г. кашкавал, настърган на ситно 90 г. б...